Skip to main content

What is TAWA?

 Introduction

Tanzania Wildlife Management Authority (TAWA) under the Ministry of Natural Resources and Tourism is an autonomous public institution that was established by the Wildlife Conservation (The Tanzania Wildlife Management Authority) Establishment Order, 2014. It is responsible for undertaking the administration and sustainable management of wildlife resource and biodiversity conservation outside National Parks and Ngorongoro Conservation Area. This entails managing a total area of 169,553 km2 (79% of the total size of protected areas in the country) comprising of Game Reserves, Game Controlled Areas and open areas.

What we do

TAWA's mission is to conserve and sustainably utilize wildlife resources in protected areas. For this, TAWA collaborates with local communities and other national and international stakeholders. So present and future generations of Tanzanians as well as the global community can benefit from it.




Comments

Popular posts from this blog

DID You Know Tanzania is The Home of Coconut Crab?

Tanzania is the home of the coconut crab. This crab, the largest crab in the world (and reportedly one of the most delicious), can be found on Chumbe Island of Zanzibar. At up to 1 m (3 ft) long, coconut crabs are not simply the largest land crabs. They are the largest arthropods, the group that includes insects, spiders and crustaceans, that live on land. These crabs has the advantage of living underwater where its weight is supported. Despite their name they eat a varied diet, including lots of fleshy fruit, and they also prey on smaller crabs. When they decide to eat a coconut, they rip strips of husk off with their pincers, then hit it repeatedly until it breaks open. They live in underground burrows, lined with fibres from coconut husks. Unlike most crabs, they are almost entirely land-based, only returning to the sea to lay their eggs. Source: tanzania tourism board CLICK HERE TO READ ALL ARTICLE

10 Fascinating Facts About Elephants

>The largest land mammal on earth, the African elephant weighs up to eight tons. The elephant is distinguished by its massive body, large ears and a long trunk, which has many uses ranging from using it as a hand to pick up objects, as a horn to trumpet warnings, an arm raised in greeting to a hose for drinking water or bathing. >Asian elephants differ in several ways from their African relatives. They are much smaller in size and their ears are straight at the bottom, unlike the large fan-shape ears of the African species. Only some Asian male elephants have tusks. All African elephants, including females, have tusks. Elephants are either left or right-tusked and the one they use more is usually smaller because of wear and tear. The Asian elephant has four toes on the hind foot and five on the forefoot, while the African elephant has three on the hind foot and five on the forefoot. Here are the 10 Facts everyone should know about Elephants:- 1.) There are only two d...

FURSA KWA VIJANA: GLOBAL AMBASSADOR PROGRAM 2024

Region: Online Deadline: 15/11/2023 >The Global Ambassador Program is one of the signature programs of Youth Opportunities. It has engaged youth from more than 130 countries worldwide, with its first-ever appearance in 2018.  >After getting many responses in the last cohort, we are back again with this fantastic opportunity for you to become part of the global youth leaders community. >As a global platform, Youth Opportunities (YO) promotes national and international opportunities to facilitate symmetrical access to information. As a part of our broader aspiration, we want to engage talented youngsters from every country who will become an ambassador of YO in their respective countries to facilitate access to opportunities for youth in their communities. >As a Global Ambassador, you will have the unique opportunity to represent Youth Opportunities on an international platform and contribute to our mission of empowering youth worldwide. You will serve as a catalyst for c...